Ingatlanbefektetéssel és ingatlanhasznosítással foglalkozunk.

Cordys

Tirpák István: Már a tervezési fázis része a zöld energia-kalkuláció

Interjú a Portfolio.hu-n

2021. december 14. - Cordys Holding
Az építőipar számos nehezítő tényezőnek van kitéve. Növekvő építőanyag árak, változékony forint-euró árfolyam, klímaváltozás és COVID-helyzet, pár olyan körülmény, amely minden fejlődő vállalkozást kihívás elé állíthat. Tirpák István, az ingatlanbefektetésekre és -hasznosításra szakosodott Cordys Holding Vagyonkezelő Zrt. tulajdonosa, vezérigazgatója válaszolt a Portfolio kérdéseire, miként tudtak a cégek eredményesek maradni az utóbbi két évben.
cordys-capital-kft-494894.jpg

A Cordys Holding Vagyonkezelő Zrt. 

Kiemelt témák voltak az alábbiak. Ízelítő a teljes Tirpák István interjúból:

Hogyan érinti Önöket a munkaerőhiány?
Tirpák István: Minket is érint, mint minden fejlődő társaságot. Egyes cégeinknél béremeléssel igyekszünk megtartani a kollégáinkat, más cégcsoportba tartozó vállalkozásainknál pedig technológiai fejlesztést választottunk. Gondolok itt például arra, hogy a Cordys csoporthoz tartozó Logicon Invest Magyarország Kft.-nél a legújabb robottechnológiával váltjuk ki a fizikai dolgozói állomány jelentős részét."

A Cordys Holding Vagyonkezelő Zrt. hatékonysága révén a csarnokok szinte rekordidő alatt épülnek fel. A megálmodástól a kivitelezésig nagyon rövid idő telik el. Mi a titkuk?
Tirpák István: Minden üzlet mögött a siker az embereken, egy csapat működésén múlik. A Cordys-nál a gördülékeny háttérmunkát kiváló szakemberek biztosítják, rájuk támaszkodom. Megfelelő képesítéssel és jelentős gyakorlattal, tapasztalattal rendelkezünk. A tervezőcsapat, az ingatlankezelők, a saját építőipari társaságok, mind a profitábilis működést szolgálják, gondolok a Cordys Capital Kft.-re, a Tiszaújváros Transz Kft.-re és a Perfect Construct Építőipari Kft.-re is, de többet is említhetek. Az utóbbi két cég alkalmas komplex építőipari generálkivitelezésre. Mindemelett szükséges időben meghozni a döntéseket egy projekt indítását illetően, akkor tud az ember igazán gyors lenni egy kivitelezés tekintetében. Nem halogatjuk az üzleti kritikus kérdések megvitatását, még akkor sem, ha azok kellemetlenek vagy többletköltséget érintenek. Gyors döntéseket hozunk és a makro-környezeti hatásokra, illetve trendekre törekszünk minél gyorsabban reagálni. A Cordys cégeinél hatékony, ütőképes a csapat, fontosnak tartom kiemelni, hogy férfi kollégák mellett nagy mértékben támaszkodunk a hölgy kollégák által garantált precíz munkavégzésre is. Szeretném kiemelni a Cordys Capital Kft.-t is. A Cordys Capital Kft. erőssége, hogy rendkívül gyorsan tud alkalmazkodni a piaci kihívásokhoz. A cégcsoporton belül ez a leányvállalat volt az, amely rekord idő alatt volt képes teljesíteni két nagyon jelentős méretű beruházást, mely logisztikai központból, majd ezt követően az ehhez közvetlenül kapcsolódó termelési csarnokból áll. A vevői igények folyamatos egyeztetése mellett, gyors döntéshozatallal képesek voltunk 7 hónap alatt átadni egy 22.500 m2-es, majd 14 hónap alatt egy 35.000 m2-es csarnokot a vevő teljes megelégedettsége mellett. A Cordys Capital Kft. a kialakult kiváló üzleti kapcsolatainak, piacismeretének köszönhetően gyorsan és hatékonyan tudja véghez vinni fejlesztéseit, ami kulcsfontosságú egy külföldi befektető számára és igazi versenyelőnyt jelent a mai világban."
tirpak-istvan-a-cordys-holding-vagyonkezelo-zrt-tulajdonosa-vezerigazgatoja-494892.jpg
Tirpák István, a Cordys Holding Vagyonkezelő Zrt. tulajdonosa, vezérigazgatója

Milyen zöld megoldásokat alkalmaznak azért, hogy az új fejlesztések és beruházások megfeleljenek az ESG-szempontoknak? Mit tesznek a fenntarthatóság érdekében?
Tirpák István: A Cordys elhivatottan alkalmazza a zöld megoldásokat, zöldek vagyunk. Már a tervezési fázisnál gondolunk az energiahatékonyságra és a zöld energia hasznosítására. A zöld megoldások már az épületstatikánál szerepet játszanak, már a tetőterhelés számításánál is figyelembe vesszük egy napelem statikai többletterheit. Így a tetőfelületen elhelyezésre kerülő napelempark képes megtermelni az üzemeltetéshez szükséges teljes villamosenergia-igényt. A tervezési fázis része a fenntarthatóságra vonatkozó kalkuláció, az épület tetőszerkezetét, tetőfelületét használjuk a zöld energia termeléséhez."

A teljes Cordys-cikk a Portfolio online hasábjain ide kattintva tekinthető meg:
 
sega-csarnok-latkepe-494898.jpg

A S.E.G.A. csarnok

Irodaház építés, ingatlanbefektetés, raktárépület, Cordys, Tirpák István, iroda építés, Göd, ingatlanfinanszírozás, gyártócsarnok, cordys palace kft., raktár építés, zöldterületeket, Cordys Palace Kft., ingatlan vásárlás, zöldterületek, ingatlanhasznosítás, csarnok építés, ingatlan-hasznosítás, Portfolio cikk, Portfolio interjú, zöld megoldások, Cordys Capital Kft., irodaház tervezés, ingatlan befektetés, irodaház.
süti beállítások módosítása