Ingatlanbefektetéssel és ingatlanhasznosítással foglalkozunk.

Cordys

Robottechnológiával működő automata ipari mosót fejlesztett a Logicon Invest Magyarország Kft.

Interjú a Penzcentrum.hu weboldalon

2021. december 22. - Cordys Holding
A high-end robottechnológia innovatív megoldásai révén egyedülálló fejlesztést valósít meg a Logicon Invest Magyarország Kft. robotizált autóipari göngyölegek mosására alkalmas gépek beszerzésével. A beruházás Európa-szerte unikális, a berendezésekkel és az üzemi folyamatokkal kapcsolatos kérdéseinkre Tirpák István, a Cordys Holding Vagyonkezelő Zrt. és a Logicon Invest Magyarország Kft. tulajdonosa, illetve Számel Zoltán a Logicon Invest Magyarország Kft. ügyvezetője válaszolt.

Ízelítő:

„Mi az oka a beruházásnak?
Számel Zoltán: A Logicon Invest Magyarország Kft. a folyamatainak automatizálását már több, mint 2 éve tervezte, melynek célja egyrészt az egyre nagyobb méreteket öltő munkaerőhiány kivédése, másfelől a növekvő minőségi követelmények miatti folyamatfejlesztés volt. Ezzel parallel kiemelt célként jelöltük meg, hogy az automatizált gépsorok a folyamatosságból adódóan nagyfokú kapacitásnövekedést eredményezzenek, ezáltal újabb és újabb vevőt tudjunk kiszolgálni probléma nélkül. Fontos, hogy lépést tudjunk tartani a növekvő vevői igényekkel, a technológia fejlődésével, hiszen nagyon könnyű lemaradni a versenytársaktól. Beruházásunk ebben a szegmensben Európában is egyedülállónak számít."

„A Cordys és Logicon üzleti szellemiségének része, hogy napi szinten monitorozzuk, miként tudjuk javítani az eredményességünket, hol, melyik ponton van lehetőségünk a folyamatainkat még eredményesebbre csiszolni és időben kiválasszuk, ehhez milyen innovatív módszertan vagy épp eszköz szükséges."
logicon-robottechnologia.jpg

Ezzel a beruházással mennyivel nőtt meg vagy fog megnőni a cég kapacitása? Mit várnak a beruházástól?
Tirpák István: Az elsődleges számítások szerint a kapacitást másfélszeresére növeljük, amennyiben minden modul beüzemelése megtörténik és hibátlanul tud működni.
A beruházástól azt várjuk, hogy még rugalmasabban tudjunk alkalmazkodni a piac kihívásaihoz úgy, hogy közben a minőségi szintet jelentősen növeljük. Az autóiparban zajló változások markáns követelményeket támasztanak a beszállítók felé is. Egyre szigorúbbá válnak az elvárások, amelyeknek megfelelni többek között az előremutató megoldások és az innováció által lehet. Ez vezethet csak kedvező kimenetelre úgy, hogy közben a cégünk eredményessége is javul."

A berendezés miként járul hozzá a fenntarthatósági célokhoz, a környezetvédelemhez?
Tirpák István: Az automatizált rendszer saját maga szabályozza a vegyszer- és vízadagolást a szükséges tisztasági követelményeknek megfelelően, emberi, manuális beavatkozás nélkül. Ezáltal elérhető az optimális, azaz lehető legkevesebb vegyszer-koncentráció, továbbá jelentősen csökkenthető a vízfelhasználás is, számottevően javítva a környezetterhelési mutatókat és a technológia gazdaságosságát. A Cordys és Logicon kiemelten elkötelezett a környezettudatos működés mellett, minél kisebb környezeti lábnyomot kívánunk magunk után hagyni."
logicon.jpeg

A teljes cikk a Penzcentrum.hu oldalán ide kattintva tekinthető meg:

Logicon, Logicon Invest Magyarország Kft., Cordys Capital Kft., cordys palace kft., Cordys Palace Kft., Cordys, csarnok építés, Göd, gyártócsarnok, ingatlan befektetés, ingatlan vásárlás, ingatlanbefektetés, ingatlanfinanszírozás, ingatlanhasznosítás, ingatlan-hasznosítás, iroda építés, irodaház építés, irodaház tervezés, irodaház, raktár építés, raktárépület, Tirpák István, zöld megoldások,  zöldterületek.
süti beállítások módosítása