Ingatlanbefektetéssel és ingatlanhasznosítással foglalkozunk.

Cordys

A Golden Palace Göd az Infostart cikkében

2022. március 05. - Cordys Holding


A Golden Palace Göd senior apartmanház létrehozásával a Cordys és a Green Plan Energy újabb innovatív, előremutató szemlélettel bíró beruházást valósít meg hazánk egyik legcsodálatosabb természeti adottságokkal rendelkező városában. A komplexum 2022 nyarától várja a lakóit, amely kivételes szolgáltatások révén magas színvonalú életkörülményeket biztosít a minőségi és egészséget támogató, pihentető nyugdíjas évekhez. A beruházással kapcsolatos kérdésekre Tirpák István, a Cordys Holding Vagyonkezelő Zrt. tulajdonosa, illetve Plachy László, a Green Plan Energy Környezetvédelmi Kft. ügyvezetője válaszolt.

 

luxus-idosek-otthona-508961.jpg

Ízelítő:

Miért döntöttek a beruházás mellett?

Tirpák István: Érdekel minket, hogyan lehet társadalmi felelősségvállalással kapcsolódni az innovatív megoldásokhoz. A beruházást az keltette életre, hogy egy olyan igényes, hangulatos és színvonalas senior apartmanházat álmodtunk meg Göd természet adta csodás környezetében, mely a kor elvárásain is túlmutatva nemcsak minőségi lakhatást, hanem egy új életformát is kínál leendő lakóinak, a szépkorúak számára. Abból indultunk ki, aminek mi magunk is örülnénk hasonló élethelyzetben.

Mi alapján lehet bekerülni a senior apartmanházba?

Tirpák István: A beköltöző polgárjogi szerződés alapján bérleti jogviszonyt létesít az apartmanra, illetve különböző egészségügyi és más szolgáltatásokat tartalmazó csomagok közül tud választani.

Plachy László: Igen, különböző méretű apartmanok és különböző szolgáltatási csomagok válnak elérhetővé, melyek igazodni képesek az egyénileg megfogalmazott igényekhez. 2022 januárjától várjuk az érdeklődőket azzal, hogy az első beköltözésekre 2022 nyarán kerülhet sor. Rugalmasan állunk minden kedves leendő lakónkhoz, a legfontosabb számunkra, hogy a minket megtisztelő vendégek a lehető legjobban érezzék magukat.


A Golden Palace Göd senior apartmanházról szóló áttekintés a Portolio.hu-n ide kattintva, az Infostarton pedig itt tekinthető meg, két eltérő cikkben.

Golden Palace Göd, Cordys Capital Kft., cordys palace kft., Cordys Palace Kft., Cordys, csarnok építés, Göd, gyártócsarnok, ingatlan befektetés, ingatlan vásárlás, ingatlanbefektetés, ingatlanfinanszírozás, ingatlanhasznosítás, ingatlan-hasznosítás, iroda építés, irodaház építés, irodaház tervezés, irodaház, raktár építés, raktárépület, Tirpák István.

Ünnepi köszöntő

Kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag új évet kíván a Cordys Holding Vagyonkezelő Zrt.!
cordys_karacsony.jpg
Cordys Palace Kft., Göd, Tirpák István, raktár építés, ingatlanbefektetés, Cordys, zöldterületek, gyártócsarnok, zöld megoldások, csarnok építés, raktárépület, irodaház, irodaház tervezés, zöldterületeket, irodaház építés, Cordys Capital Kft., cordys palace kft., ingatlan befektetés, iroda építés, ingatlanhasznosítás, ingatlan vásárlás, ingatlan-hasznosítás, ingatlanfinanszírozás.

Társadalmi felelősségvállalás a Cordys-nál

Jótékonysági tevékenység

Adni, segítséget nyújtani azoknak, akiknek szükségük van rá, mindig melegséggel tölti el a szívünket. Kifejezetten igaz ez karácsony környékén, ebben az érzelmileg felfokozott időszakban, amikor még hangosabbnak halljuk a minket megszólító történeteket.
Bármi történhet a világban, egy dologban mindenképp lesz szabadságunk: megválasztani az attitűdünket. A Cordys Holding Vagyonkezelő Zrt. és a hozzákapcsolódó cégek munkatársai mindannyian egyetértenek abban, hogy ha van lehetőségünk támogatni olyan intézményeket, családokat és csoportokat, akiknek szükségük van rá, valamennyien egy emberként segítünk, még ha ezt nem is publikáljuk rendszeresen. Szerintünk a szeretetteljes, támogató hozzáállásból még soha semmilyen baj nem származott. Ennek mentén működünk. Egy kedves olvasónk kérdezett rá, hogy milyen társadalmi szerepvállalást és jótékonysági tevékenységet végeztünk. Köszönjük a kérdést, a lenti szerint szeretnénk megosztani a teljesség igénye nélkül.
 
A Tiszaújváros Transz Kft. által adott támogatások idén és az elmúlt években:
 
2021
Hernádkak Református Egyházközség – 1 millió forint
2021-et megelőzően
Szeresd még jobban Alapítvány
Bimbó, a Beteg Gyermekekért Alapítvány
Kell Alapítvány
Kisangyal Gyermekalapítvány
Dorkász Szolgálat Alapítvány
 

A Cordys Holding Vagyonkezelő Zrt. által nyújtott támogatások idén és az elmúlt években:
 
2021
Martin János Szakképző Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola – 1 millió forint
2021-et megelőzően
Miskolci Tűzoltók Sportegyesület
Hernádkak-Belegrád Fejlesztéséért Alapítvány
 
Tirpák István, a Cordys Holding Vagyonkezelő Zrt. tulajdonosa, vezérigazgatója magánszemélyként évek óta rendszeres támogatója a Diósgyőri Református Egyházközségnek.

cordys-jotekonysag.jpg
Missziónk:
Adni jó. Alapvető fontosságú szinte minden támogatásunknál, hogy az elesettek, nehéz helyzetben lévők támogatása valósuljon meg, ezen belül is hangsúlyosnak tartjuk a gyerekek támogatását, hiszen ők saját magukon kívül álló okok miatt kerül(het)nek nehéz helyzetbe. Meggyőződésünk, hogy Hernádkak községben az adott támogatás megfelelő helyre kerül, valóban rászoruló személyek életét fogja valamilyen formában megkönnyíteni.
A támogatott Martin János Szakiskola sérült, sajátos nevelési igényű fiatalok speciális képzését nyújtja, meglátásunk szerint itt is megvalósul az elképzelésünk, miszerint nehéz helyzetben lévő gyermekek támogatására kerül sor."  fogalmazott Tirpák István, a Cordys Holding Vagyonkezelő Zrt. tulajdonosa, vezérigazgatója.
Szeretnénk a tőlünk telhető leghatékonyabb módon támogatni azt, aki segítségre szorul.
Irodaház építés, ingatlanbefektetés, raktárépület, Cordys, Tirpák István, iroda építés, Göd, ingatlanfinanszírozás, gyártócsarnok, cordys palace kft., raktár építés, zöldterületeket, Cordys Palace Kft., ingatlan vásárlás, zöldterületek, ingatlanhasznosítás, csarnok építés, ingatlan-hasznosítás, zöld megoldások, Cordys Capital Kft., irodaház tervezés, ingatlan befektetés, irodaház, jótékonyság, társadalmi felelősségvállalás.

Robottechnológiával működő automata ipari mosót fejlesztett a Logicon Invest Magyarország Kft.

Interjú a Penzcentrum.hu weboldalon

A high-end robottechnológia innovatív megoldásai révén egyedülálló fejlesztést valósít meg a Logicon Invest Magyarország Kft. robotizált autóipari göngyölegek mosására alkalmas gépek beszerzésével. A beruházás Európa-szerte unikális, a berendezésekkel és az üzemi folyamatokkal kapcsolatos kérdéseinkre Tirpák István, a Cordys Holding Vagyonkezelő Zrt. és a Logicon Invest Magyarország Kft. tulajdonosa, illetve Számel Zoltán a Logicon Invest Magyarország Kft. ügyvezetője válaszolt.

Ízelítő:

„Mi az oka a beruházásnak?
Számel Zoltán: A Logicon Invest Magyarország Kft. a folyamatainak automatizálását már több, mint 2 éve tervezte, melynek célja egyrészt az egyre nagyobb méreteket öltő munkaerőhiány kivédése, másfelől a növekvő minőségi követelmények miatti folyamatfejlesztés volt. Ezzel parallel kiemelt célként jelöltük meg, hogy az automatizált gépsorok a folyamatosságból adódóan nagyfokú kapacitásnövekedést eredményezzenek, ezáltal újabb és újabb vevőt tudjunk kiszolgálni probléma nélkül. Fontos, hogy lépést tudjunk tartani a növekvő vevői igényekkel, a technológia fejlődésével, hiszen nagyon könnyű lemaradni a versenytársaktól. Beruházásunk ebben a szegmensben Európában is egyedülállónak számít."

„A Cordys és Logicon üzleti szellemiségének része, hogy napi szinten monitorozzuk, miként tudjuk javítani az eredményességünket, hol, melyik ponton van lehetőségünk a folyamatainkat még eredményesebbre csiszolni és időben kiválasszuk, ehhez milyen innovatív módszertan vagy épp eszköz szükséges."
logicon-robottechnologia.jpg

Ezzel a beruházással mennyivel nőtt meg vagy fog megnőni a cég kapacitása? Mit várnak a beruházástól?
Tirpák István: Az elsődleges számítások szerint a kapacitást másfélszeresére növeljük, amennyiben minden modul beüzemelése megtörténik és hibátlanul tud működni.
A beruházástól azt várjuk, hogy még rugalmasabban tudjunk alkalmazkodni a piac kihívásaihoz úgy, hogy közben a minőségi szintet jelentősen növeljük. Az autóiparban zajló változások markáns követelményeket támasztanak a beszállítók felé is. Egyre szigorúbbá válnak az elvárások, amelyeknek megfelelni többek között az előremutató megoldások és az innováció által lehet. Ez vezethet csak kedvező kimenetelre úgy, hogy közben a cégünk eredményessége is javul."

A berendezés miként járul hozzá a fenntarthatósági célokhoz, a környezetvédelemhez?
Tirpák István: Az automatizált rendszer saját maga szabályozza a vegyszer- és vízadagolást a szükséges tisztasági követelményeknek megfelelően, emberi, manuális beavatkozás nélkül. Ezáltal elérhető az optimális, azaz lehető legkevesebb vegyszer-koncentráció, továbbá jelentősen csökkenthető a vízfelhasználás is, számottevően javítva a környezetterhelési mutatókat és a technológia gazdaságosságát. A Cordys és Logicon kiemelten elkötelezett a környezettudatos működés mellett, minél kisebb környezeti lábnyomot kívánunk magunk után hagyni."
logicon.jpeg

A teljes cikk a Penzcentrum.hu oldalán ide kattintva tekinthető meg:

Logicon, Logicon Invest Magyarország Kft., Cordys Capital Kft., cordys palace kft., Cordys Palace Kft., Cordys, csarnok építés, Göd, gyártócsarnok, ingatlan befektetés, ingatlan vásárlás, ingatlanbefektetés, ingatlanfinanszírozás, ingatlanhasznosítás, ingatlan-hasznosítás, iroda építés, irodaház építés, irodaház tervezés, irodaház, raktár építés, raktárépület, Tirpák István, zöld megoldások,  zöldterületek.

Tirpák István: Már a tervezési fázis része a zöld energia-kalkuláció

Interjú a Portfolio.hu-n

Az építőipar számos nehezítő tényezőnek van kitéve. Növekvő építőanyag árak, változékony forint-euró árfolyam, klímaváltozás és COVID-helyzet, pár olyan körülmény, amely minden fejlődő vállalkozást kihívás elé állíthat. Tirpák István, az ingatlanbefektetésekre és -hasznosításra szakosodott Cordys Holding Vagyonkezelő Zrt. tulajdonosa, vezérigazgatója válaszolt a Portfolio kérdéseire, miként tudtak a cégek eredményesek maradni az utóbbi két évben.
cordys-capital-kft-494894.jpg

A Cordys Holding Vagyonkezelő Zrt. 

Kiemelt témák voltak az alábbiak. Ízelítő a teljes Tirpák István interjúból:

Hogyan érinti Önöket a munkaerőhiány?
Tirpák István: Minket is érint, mint minden fejlődő társaságot. Egyes cégeinknél béremeléssel igyekszünk megtartani a kollégáinkat, más cégcsoportba tartozó vállalkozásainknál pedig technológiai fejlesztést választottunk. Gondolok itt például arra, hogy a Cordys csoporthoz tartozó Logicon Invest Magyarország Kft.-nél a legújabb robottechnológiával váltjuk ki a fizikai dolgozói állomány jelentős részét."

A Cordys Holding Vagyonkezelő Zrt. hatékonysága révén a csarnokok szinte rekordidő alatt épülnek fel. A megálmodástól a kivitelezésig nagyon rövid idő telik el. Mi a titkuk?
Tirpák István: Minden üzlet mögött a siker az embereken, egy csapat működésén múlik. A Cordys-nál a gördülékeny háttérmunkát kiváló szakemberek biztosítják, rájuk támaszkodom. Megfelelő képesítéssel és jelentős gyakorlattal, tapasztalattal rendelkezünk. A tervezőcsapat, az ingatlankezelők, a saját építőipari társaságok, mind a profitábilis működést szolgálják, gondolok a Cordys Capital Kft.-re, a Tiszaújváros Transz Kft.-re és a Perfect Construct Építőipari Kft.-re is, de többet is említhetek. Az utóbbi két cég alkalmas komplex építőipari generálkivitelezésre. Mindemelett szükséges időben meghozni a döntéseket egy projekt indítását illetően, akkor tud az ember igazán gyors lenni egy kivitelezés tekintetében. Nem halogatjuk az üzleti kritikus kérdések megvitatását, még akkor sem, ha azok kellemetlenek vagy többletköltséget érintenek. Gyors döntéseket hozunk és a makro-környezeti hatásokra, illetve trendekre törekszünk minél gyorsabban reagálni. A Cordys cégeinél hatékony, ütőképes a csapat, fontosnak tartom kiemelni, hogy férfi kollégák mellett nagy mértékben támaszkodunk a hölgy kollégák által garantált precíz munkavégzésre is. Szeretném kiemelni a Cordys Capital Kft.-t is. A Cordys Capital Kft. erőssége, hogy rendkívül gyorsan tud alkalmazkodni a piaci kihívásokhoz. A cégcsoporton belül ez a leányvállalat volt az, amely rekord idő alatt volt képes teljesíteni két nagyon jelentős méretű beruházást, mely logisztikai központból, majd ezt követően az ehhez közvetlenül kapcsolódó termelési csarnokból áll. A vevői igények folyamatos egyeztetése mellett, gyors döntéshozatallal képesek voltunk 7 hónap alatt átadni egy 22.500 m2-es, majd 14 hónap alatt egy 35.000 m2-es csarnokot a vevő teljes megelégedettsége mellett. A Cordys Capital Kft. a kialakult kiváló üzleti kapcsolatainak, piacismeretének köszönhetően gyorsan és hatékonyan tudja véghez vinni fejlesztéseit, ami kulcsfontosságú egy külföldi befektető számára és igazi versenyelőnyt jelent a mai világban."
tirpak-istvan-a-cordys-holding-vagyonkezelo-zrt-tulajdonosa-vezerigazgatoja-494892.jpg
Tirpák István, a Cordys Holding Vagyonkezelő Zrt. tulajdonosa, vezérigazgatója

Milyen zöld megoldásokat alkalmaznak azért, hogy az új fejlesztések és beruházások megfeleljenek az ESG-szempontoknak? Mit tesznek a fenntarthatóság érdekében?
Tirpák István: A Cordys elhivatottan alkalmazza a zöld megoldásokat, zöldek vagyunk. Már a tervezési fázisnál gondolunk az energiahatékonyságra és a zöld energia hasznosítására. A zöld megoldások már az épületstatikánál szerepet játszanak, már a tetőterhelés számításánál is figyelembe vesszük egy napelem statikai többletterheit. Így a tetőfelületen elhelyezésre kerülő napelempark képes megtermelni az üzemeltetéshez szükséges teljes villamosenergia-igényt. A tervezési fázis része a fenntarthatóságra vonatkozó kalkuláció, az épület tetőszerkezetét, tetőfelületét használjuk a zöld energia termeléséhez."

A teljes Cordys-cikk a Portfolio online hasábjain ide kattintva tekinthető meg:
 
sega-csarnok-latkepe-494898.jpg

A S.E.G.A. csarnok

Irodaház építés, ingatlanbefektetés, raktárépület, Cordys, Tirpák István, iroda építés, Göd, ingatlanfinanszírozás, gyártócsarnok, cordys palace kft., raktár építés, zöldterületeket, Cordys Palace Kft., ingatlan vásárlás, zöldterületek, ingatlanhasznosítás, csarnok építés, ingatlan-hasznosítás, Portfolio cikk, Portfolio interjú, zöld megoldások, Cordys Capital Kft., irodaház tervezés, ingatlan befektetés, irodaház.

Csöbör Katalint láttuk vendégül a Logicon-nál

VIDEÓ!

Csöbör Katalin magyar kulturális antropológust, politikust, a 'Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 1. sz. országgyűlési egyéni választókerület' országgyűlési képviselőjét láttuk nagy szeretettel vendégül a Logicon-nál 2021. december 2-án, Felsőzsolcán.

A képviselő asszonyt Tirpák István, a Cordys Holding Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója, a Logicon Invest Magyarország Kft. és a Cordys Capital Kft. tulajdonosa, valamint a Logicon csapata kísérte körbe és mutatta meg az új beruházást.

„A raktározás mellett a Logicon Kft. felsőzsolcai telephelyén indult el a régió ma is egyetlen, ipari göngyöleg-tisztítással foglalkozó üzletága.
A cég meghívásának eleget téve ma megtekintettem az üzemet, majd a vezetőkkel a munkaerő-piaci és technikai fejlesztési lehetőségekről tárgyaltunk." - osztotta meg Csöbör Katalin országgyűlési képviselő a Facebook-követőivel.

Részletesebben is Őt szeretnénk idézni, köszönjük, hogy beszámolt a nálunk tett látogatásáról:

„2006-ban a Logicon azzal a céllal alakult meg itt, Felsőzsolcán, hogy a térségbe beköltöző nagy beruházások, kis-, közép-, és nagyvállalatok logisztikai és raktározási igényeit kiszolgálja. De a raktározás mellett még egy másik üzletáguk is van, egy göngyöleg-tisztító üzletág, ami egyedülálló itt a régióban. Ez most egy nagyon különleges üzletág. Jelen pillanatban két robot működik, de öt automata berendezést, azaz robotot vásároltak. Ezzel tudnak hatékonyabbak lenni. És ezzel tudják még a munkahelyeket is fokozni, hiszen, ha még hatékonyabban működnek ezek a robotok, nagyobb hatékonysággal tudják kiszolgálni a beruházókat, a Bosch-t, a Samsungot, és bízunk benne, hogy a BMW-nek is partnere lesz a Logicon cég."
cordys-logicon-tirpak-istvan-csobor-katalin.jpg
„Fontosnak tartottuk, hogy Csöbör Katalin országgyűlési képviselő is megtekintse az üzemünket és hogy részletesen bemutassuk a göngyölegtisztító üzletágunkat. Számszerű tervekkel rendelkezünk a hatékonyság növelésének érdekében. A tárgyalások hasznosnak bizonyultak. A Logicon élen jár az innovatív megoldások alkalmazásában, további terveink is vannak a fenntarthatóságot is szem előtt tartva. Saját magunknak generáljuk az előrevívő folyamatokat, amelyek bíztató jövőképet festenek. Az új beruházásunkkal növekedési potenciálra számítunk." - nyilatkozott Tirpák István, a Cordys Holding Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója, Logicon Invest Magyarország Kft. és a Cordys Capital Kft. tulajdonosa.

Facebook videó, Csöbör Katalin Facebook oldala: 
https://www.facebook.com/CsoborKatalin/videos/419219833200272/


Logicon, Logicon Invest Magyarország Kft., Cordys Palace Kft., Göd, Tirpák István, raktár építés, ingatlanbefektetés, Cordys, zöldterületek, gyártócsarnok, zöld megoldások, csarnok építés, raktárépület, irodaház, irodaház tervezés, zöldterületeket, irodaház építés, Cordys Capital Kft., cordys palace kft., ingatlan befektetés, iroda építés, ingatlanhasznosítás, ingatlan vásárlás, ingatlan-hasznosítás, ingatlanfinanszírozás.

Cordys: Az ingatlanfejlesztések hosszú távú szemléleten alapulnak

Az ágazati kihívások adnak teret az ingatlanfejlesztéseket érintő alaposabb tervezésekhez" - osztja meg Tirpák István, a Cordys Holding Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója és a Cordys Capital Kft. tulajdonosa.

A Cordys-nál fontosnak tartjuk, hogy ügyfeleinkkel és partnereinkkel hasonló személetben alkossunk. Ügyfeleinkről azt tudjuk elmondani, amit magunkról is szívesen:
  • elkötelezettek vagyunk a környezet védelme érdekében, 
  • ezért aktívan teszünk is a Cordys-nál,
  • alap számunkra a környezetet érintő terhelés csökkentése,
  • hiszünk az alternatív, felelős megoldásokban,
  • szeretnénk megfelelni a klímavédelmi céloknak és iránymutatásoknak,
  • fenntartható fejlődésre törekszünk.
Mindezek hosszú távot átölelő szemléletet igényelnek, melynek része az adaptivitás, az energiafelhasználáshoz kapcsolódó szokásrendszer átalakítása és annak felismerése, hogy a fenntartható ingatlanokba történő invesztáció hosszú távú megtérülést eredményez.

Egyre szigorúbb klímavédelmi kritériumoknak kell megfelelnünk, ez a körülmény pedig egyre innovatívabb és zöldebb megoldások megalkotásra kell, hogy sarkalljon minket" - erősíti meg Tirpák István.
Az ágazat működési folyamatait a makro-tényezők lassan újraírják. Muszáj felkészülnünk.
cordys_2.jpg
Irodaház építés, ingatlanbefektetés, raktárépület, Cordys, Tirpák István, iroda építés, Göd, ingatlanfinanszírozás, gyártócsarnok, cordys palace kft., raktár építés, zöldterületeket, Cordys Palace Kft., ingatlan vásárlás, zöldterületek, ingatlanhasznosítás, csarnok építés, ingatlan-hasznosítás, zöld megoldások, Cordys Capital Kft., irodaház tervezés, ingatlan befektetés, irodaház.

Az ügyféligények is megteremtik a fenntarthatósági potenciálokat – véli a Cordys

Kiszámíthatatlan időket élünk az ingatlanpiacon. Az ágazat ki van szolgáltatva a munkaerőhiánynak és az alapanyagárak növekedésének" - mutatott rá Tirpák István, a Cordys Holding Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója és a Cordys Capital Kft. tulajdonosa.

A Cordys stabil működését többek között a precíz folyamatok, a mindenre kiterjedő tervezés, valamint a technológiai újítások is biztosítják.
Az ágazat korlátai egyben lehetőségek is innovatív megoldások megalkotására, ezekben a Cordys több tekintetben is élenjár.

A fenntarthatósággal kapcsolatos kérdésekre adott előremutató válaszokat két tényező biztosan generálja: maguk az ügyfelek, akik minél kiválóbb és környezetet minél kevésbé terhelő megoldásokat szeretnének látni, másfelől maga a változékony helyzet, amely jelenleg az ágazatot uralja. A Cordys oda irányítja a figyelmét, ahol a klímavédelem opciója kínálkozik" - fűzte hozzá Tirpák István.

Törvényszerűen egy ún. zöld átmenetben vagyunk, ahol a fenntarthatóságra irányuló fókusz lassan nem opció, hanem minimum elvárás – a Cordys-nál biztosan.
cordys_1.jpg
 
Cordys Palace Kft., Göd, Tirpák István, raktár építés, ingatlanbefektetés, Cordys, zöldterületek, gyártócsarnok, zöld megoldások, csarnok építés, raktárépület, irodaház, irodaház tervezés, zöldterületeket, irodaház építés, Cordys Capital Kft., cordys palace kft., ingatlan befektetés, iroda építés, ingatlanhasznosítás, ingatlan vásárlás, ingatlan-hasznosítás, ingatlanfinanszírozás.

Cordys: Megéri zöld megoldásokban fektetni

"Szinte már elképzelhetetlen, hogy valaki úgy fejlesszen új irodaházat, hogy az nem felel meg a legkorszerűbb energetikai követelményeknek, nem rendelkezik a BREEAM, vagy LEED minősítések valamely jobb fokozatával. Nemcsak a szabályozás fogja lassan erre kötelezni a fejlesztőket, hanem a költségmegtakarítás és a bérletidíj-prémium, illetve az értéknövekedés is ezt diktálja. A zöld épületek számokban meghatározott előnyeit összesítette az MNB Kereskedelmi ingatlan Jelentése. Az összefoglaló többek között rávilágít, hogy a nemzetközi irodapiaci tapasztalatok azt mutatják, hogy a szén-dioxid-kibocsátás csökkenése mellett, a „zöldítés” költségeit a magasabb elérhető cash-flow kompenzálja."


A Cordys Group ingatlanbefektetéssel és ingatlanhasznosítással foglalkozik, elhivatott a zöld megoldások alkalmazásában.
Már a tervezés szintjén átfogóan gondolkodunk az épületet és a benne lakókat, dolgozókat szolgáló lehetőségekben. Lakóépületek esetében már a tetőterhelés számításánál is figyelembe vesszük például egy napelem statikai többletterheit.

Ügyfeleink részéről fokozatosan jelentkeznek azok az igények, amelyek minél kevesebb terhet róhatnak a környezetre a magas minőségű, tanúsított alapanyagoktól át a napelemeken keresztül a központi energiafigyelésig.
cordys-2.jpg
zöld megoldások, ingatlanbefektetés, ingatlan-hasznosítás, ingatlanhasznosítás, irodaház, gyártócsarnok, raktárépület, ingatlan befektetés, Cordys, Cordys Capital Kft., Tirpák István, ingatlanfinanszírozás, ingatlan vásárlás, irodaház tervezés, irodaház építés, csarnok építés, iroda építés, raktár építés, zöldterületek, zöldterületeket, cordys palace kft., Cordys Palace Kft., Göd

A Cordys is részt vett a Portfolio Property Awards 2021 eseményén

Tirpák István, a Cordys Holding Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója és a Cordys Capital Kft. tulajdonosa is részt vett a Portfolio Property Awards 2021 prémium eseményén, amely a Hotel InterContinental Budapest-ben került megtartásra. 

A szakmai program neves előadókkal az alábbi témákat bontotta ki:
- A legnagyobb kihívások az ingatlanpiac előtt!
A legfontosabb kockázatok és az iparág alapjait újraíró és az eddig ismert működést felforgató területek, amik strukturális átalakulást hoznak. Fenntarthatóság (ESG és zöld finanszírozás), változó munkakultúra (home office és remote & flexible work jelenség), energiaválság (FM és PM kihívások).

- Mit várunk 2022 után a gazdaságpolitikától?
A hazai gazdaságnak nem csak befelé, a lakosság bevételire, megtakarításaira, hiteleire és támogatására, de az egyre éleződő világpiaci tendenciák, kockázatok, átrendeződések miatt kifelé is kell folyamatosan figyelnie. Milyen stratégiával kell a hazai stabilitás és a kiszámítható növekedés megteremtése és megőrzése mellett részt vegyünk a világ folyamataiban? Mi lehet a sikeres gazdaságpolitikai pálya?

- Nyersanyagpiaci szuperciklus
2021, az elszabadulás éve. A 2020-as sosem látott gazdasági visszaesés után olyan felpattanás indult el, ami lebénította a fél világot. Vissza lehet térni még a korábbi pályára? Létezik fenntartható átmenet? Mik és milyen irányba befolyásolják a létezésünk, a működésünk és a növekedésünk alapjait jelentő nyersanyagokat és energiahordozókat?
A pódiumbeszélgetéseket díjátadó zárta.

A Cordys ingatlanbefektetéssel és ingatlanhasznosítással foglalkozik. Elhivatottan alkalmazzuk a zöld megoldásokat, nagy örömünkre szolgált, hogy a pódiumbeszélgetések érintették a fenntarthatóság témáját is.
cordys.jpg
ingatlanbefektetés, ingatlan-hasznosítás, ingatlanhasznosítás, irodaház, gyártócsarnok, raktárépület, ingatlan befektetés, Cordys, Cordys Capital Kft., Tirpák István, ingatlanfinanszírozás, ingatlan vásárlás, irodaház tervezés, irodaház építés, csarnok építés, iroda építés, raktár építés, zöldterületek, zöldterületeket, cordys palace kft., Cordys Palace Kft.
süti beállítások módosítása